Nativ din America de Sud, arborele de piper roz are boabe mici roșii sau roz. Uleiul esențial Pink Pepper se obține prin distilare cu aburi din fructul plantei. Arborele de piper roz nu este înrudit cu piperul, acesta aparține familiei caju. Arbustul de piper roz, numit „molle“, era considerat un arbore sacru în cultura antică a incașilor. Populațiile indigene foloseau toate părțile arbustului, inclusiv fructul de piper roz, ca remedii naturale pentru diferite probleme de sănătate. Datorită aromei sale ușor fructate și piperate, poți folosi Pink Pepper în locul piperului negru măcinat, la aromatizarea cărnurilor, sosurilor și altor preparate culinare.
Utilizări
- Folosește-l la un masaj calmant, combinând una sau două picături din acest ulei cu ulei de cocos fracționat dōTERRA.
- Încearcă să utilizezi Pink Pepper la următoarea rețetă pe care o pregătești, pentru o aromă picantă.
- Intensifică aromele preparatelor culinare când este utilizat la gătit
- Stimulează vigilența, datorită aromei sale revigorante.
- Pink Pepper este un ulei relaxant, care este folosit aromatic pentru a susține starea de spirit.
- Inhalați sau difuzați pentru a promova sentimente de voiciune.
- Amestecați cu uleiuri citrice sau florale pentru a crea o aromă revigorantă.
Sinergie: Frankincense, Clary Sage, Eucalyptus, Lavanda, Spermint.
Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată, citiți instrucțiunile și diluați corespunzător. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, cereți sfatul specialistului. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Diluează-l cu ulei cărăuș, pentru a reduce la minimum orice probleme de sensibilitate a pielii.
Uleiul Pink Pepper doTERRA este recoltat din două țări diferite: Kenya și Peru. Arborele cu piper molle sau roz este originar din Peru, dar coloniștii britanici au adus și ei copacii în Kenya. Pentru ambele țări, prin Co-Impact Sourcing®, fermierii și cei care recoltează sunt încântați de noua oportunitate economică sporită și prețurile echitabile.