Utilizată încă din secolul al V-lea în China, țelina a devenit un condiment celebru întrebuințat la o mare varietate de feluri de mâncare. Plantele de țelină proaspete, de sezon – ca cele pe care la găsim la piață – cresc până la un metru înălțime, au culoarea verde deschis și strălucesc de viață. Țelina este cunoscută pentru aroma sa complexă, puternică, dulce și condimentată. Planta are nevoie de doi ani pentru a ajunge la maturitatea completă și a-și produce fructele mici, de o culoare care variază de la bej la maro. Semințele sunt partea plantei care conține cea mai mare cantitate de ulei esențial, extras prin distilare cu aburi.
Utilizări
- Adaugă două picături la băutura proaspătă consumată la micul dejun, pentru un plus de aromă și beneficii.
- Adaugă câteva picături într-un pahar cu apă.
- Conferă o notă dulce-condimentată amestecurilor pentru difuzor.
- Simplifică gătitul folosind ulei esențial de țelină (sămânță) în locul țelinei proaspete.
- Cunoscut pentru aroma sa complexă, puternică, dulce și condimentată.
- Conferă o notă aromată unei varietăți de feluri de mâncare.
- Cunoscut pentru proprietățile sale de curățare.
Sinergie: Black Pepper, Arborvitae, Basil, Gineger, Coriander.
Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată, citiți instrucțiunile și diluați corespunzător. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, cereți sfatul specialistului. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Diluează-l cu ulei cărăuș, pentru a reduce la minimum orice probleme de sensibilitate a pielii.