Utilizat de mult timp pentru aromatizarea mâncărurilor și pentru beneficiile sale pentru sănătate în cazul uzului intern, uleiul de Scorțișoară este obținut dintr-un arbore tropical veșnic verde, care crește până la 14 metri înălțime și are scoarța, frunzele și florile extrem de parfumate. Datorită conținutului său ridicat de aldehidă cinamică, este suficientă utilizarea internă a unei singure picături pentru a obține beneficii pentru sănătate. Uleiul de Scorțișoară este utilizat frecvent la prepararea apelor de gură și a gumelor de mestecat și are o istorie lungă de utilizări culinare, conferind o aromă condimentată deserturilor, aperitivelor și băuturilor calde.
Denumirea de ,,cinnamomum“ provine din cuvântul grecesc „Kinnamon“ care înseamnă tub sau țeavă.
Uleiul de scorțișoară a fost folosit ca o tămâie în temple în timp ce la egipteni era folosit pentru masaj la picioare. Uleiul esențial de scorțișoară are un miros cald , condimentat cu note de mosc , ușor înțepător.
Utilizări
- Pune o picătură de ulei esențial de Scorțișoară în apă caldă, ceai, cafea și bea încet.
- Adaugă o picătură la 100 ml de apă și folosește amestecul la gargară, pentru o curățare eficace a gurii și împrospătarea respirației.
- În următoarea rețetă cu scorțișoară pe care o prepari, înlocuiește praful de scorțișoară cu ulei esențial de Scorțișoară, pentru o aromă condimentată încântătoare.
- Potențează aroma băuturilor, specialităților de panificație, deserturilor și aperitivelor.
- Sprijină sănătatea orală.
- Folosit la îndepărtatrea insectelor
Sinergie: Black Pepper, Clove, Ginger, Geranium, Cardamom, Bergamot, Frankincense, Grapefruit, Lavender, Lemon, Wild Orange, Melaleuca și Ylang Ylang..
Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată, citiți instrucțiunile și diluați corespunzător. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, cereți sfatul specialistului. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.