Uleiul esențial de ghimbir este extras prin distilare din rizomul (tulpina subpământeană) plantei. Aroma sa este caldă, proaspătă și condimentată. Un ingredient utilizat în multe rețete asiatice, Ghimbirul are o aromă iute, parfumată, când este utilizat drept condiment culinar. În tradiția occidentală, Ghimbirul este utilizat cel mai des la dulciuri – două exemple sunt turta dulce și fursecuri. Aplicat local, uleiul esențial de Ghimbir oferă o senzație de încălzire a pielii. Se va evita contactul cu lumina solară 3-6 ore de aplicarea topică.
Utilizări
- Folosește uleiul esențial de Ghimbir la condimentarea preparatelor din carne de pui, la aromatizarea supelor, a prăjiturilor (turtă dulce, fursecuri) și a băuturilor (limonadă cu mentă și ghimbir).
- Pentru răul de mișcare în călătoriile cu mașina, aplică o picătură de Ghimbir pe o bucată de vată pe care o vei pune într-un suport de pahar.
- Aplică-l pe abdomenul inferior pentru un masaj calmant.
Sinergie: cu toate uleiurile provenite din condimente, Eucalyptus, Frankincense, Geranium și Rosemary.
Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată, citiți instrucțiunile și diluați corespunzător. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, cereți sfatul specialistului. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.